behandelingen

Gezichtsbehandeling mannen

Ken je de tijd nog dat huidverzorging alleen voor vrouwen was? De man moest gewoon zijn huid wassen, dus gewoon douchen en dat was alles. Vrouwen konden smeren wat ze wilden, maar als een man een crème gebruikte, werd er al snel ‘iets van gedacht’. Tsja, gelukkig is dit verleden tijd, want tegenwoordig zou je bijna denken dat een man niet meer zonder huidverzorging kan leven.

Verschil mannenhuid en de vrouwenhuid

Veel mensen weten niet dat na je dertigste levensjaar de huid al begint te verouderen. Bij sommigen zichtbaar en bij anderen (nog) niet. Maar dat het proces in gang is gezet is een feit. De stofwisseling in de huidcellen wordt trager en er worden steeds minder vervangende cellen aangemaakt, zodat ook nog eens je huid steeds dunner wordt.

Een andere veelgehoorde klacht over een oudere huid is het verliezen van elasticiteit. De huid wordt slapper en gaat steeds meer hangen op die punten waar de zwaartekracht zijn werk kan doen. Dit is het gevolg van een vermindering van vetweefsel, elastine en collageen. Alle drie belangrijke componenten van een jonge en gezonde huid.

Goed nieuws voor de mannen, want bij hen loopt dit hele proces beduidend langzamer dan bij vrouwen. Door de extra productie van testosteron, een typisch mannelijk hormoon, wordt er extra talg aangemaakt. Dit komt ten goede aan het vetweefsel waardoor de mannelijke huid ruim een vijfde dikker is dan die van de vrouw.

De mannenhuid is ook wat zuurder dan die van de vrouw
Er zijn dus wel degelijk duidelijke verschillen tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid. Maar door de extra dikte en vetheid, wil dat niet zeggen dat de mannenhuid minder gevoelig zou zijn voor bijvoorbeeld de zon, of de effecten van drinken en roken. Je zou zeggen dat het vertraagde proces van veroudering ook deze effecten tegen zou houden, maar dat is niet waar.

Ook bij mannen dringen de schadelijke stralen van de zon door tot op de lederhuid, waar het elastine en de collageen wordt vernietigd. We kennen allemaal het gevolg hiervan: een snel verouderende huid met veel rimpels en huidverzakkingen doordat de elasticiteit voor een groot deel verdwijnt.

Er zijn dus maar een aantal subtiele verschillen tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid die een eigen huidverzorging beslist zinvol maken. Regelmatig naar de schoonheidsspecialiste is zeker van belang.

Daisy Roman Schoonheidssalon en pedicure heeft voor elke mannenhuid een samengestelde behandeling .

contact

Verwen jezelf en maak vandaag nog een afspraak

LOCATIE

Schoonheidsspecialiste
Daisy Roman
Onderduikersstraat 1
9727CD Groningen

OPEN

Maandag-Vrijdag:
9.00-17.00 uur
Zaterdag:
9.00-15.00 uur
Massages zaterdag
9:00-15:00 uur

Contact

vul het webformulier in en u krijg spoedig een reactie