specialisaties

Likdoorns en eelt behandeling

Wat zijn likdoorns
Wist u dat een likdoorn ook wel een Eksteroog wordt genoemd. Likdoorns zijn kegelvormige naar binnen groeiende verdikkingen van de opperhuid. Ze ontstaan door druk, meestal op plaatsen waar de beenderen wat uitsteken. Omdat ons lichaam zich altijd probeert te beschermen tegen letsel, wordt de huid op die plaats dikker.

gezichtsbehanding-daisyroman

Likdoorns kunnen overal op de voet optreden, ook tussen de tenen. Een likdoorn voelt meestal hard aan en in het midden lijkt het op een pit vorm. Likdoorns zijn moeilijk zelf te verwijderen en kunnen zeer pijnlijk en branderig aan voelen. 

Behandelen van likdoorns
Een likdoorn voelt meestal hard aan, maar er bestaan ook zachte varianten. Het is daarom soms lastig te onderscheiden of het nu om een likdoorn gaat of een voet wrat. Wanneer een kleine plek op de voet onderhevig is aan overmatige druk of wrijving ontstaat daar een extra hoeveelheid aan eelt. Door de druk van buitenaf of schoenen kan dit eelt zich niet aan de buitenkant ontwikkelen. Hierdoor wordt het eelt naar binnen gedrukt, wat een likdoorn tot gevolg heeft. Likdoorns zullen steeds blijven ontstaan als u de oorzaak niet aanpakt. U kunt uwvoeten laten behandelen door ons, wij kunnen uw likdoorn verwijderen en u advies geven. Zelf kunt u door goede schoenen te kopen of een ontlastende zooltje te gaan dragen.

Wat is eelt
Eelt is een verdikking van de opperhuid en wordt veroorzaakt door druk en of wrijving. Door die druk of wrijving wordt de opperhuid ruwer en harder en ontstaat er eelt. Toch heeft u ook een beetje eelt nodig, het is een normaal verschijnsel en is een natuurlijke bescherming van het lichaam tegen druk en of wrijving. Overtollig eelt kan uiteindelijk wel branderig gaan aanvoelen en op den duur kunnen er klachten ontstaan. Denkt u maar aan kloven, hiel kloven, stinkvoeten, likdoorns, schimmelinfecties. Ook is het cosmetisch geen mooi en fraai gezicht, de vrouw en of man van tegenwoordig wil toch goed verzorgde voeten hebben! Want onze voeten dragen ons het hele leven, en verdienen daarom ook de juiste aandacht en verzorging.

Behandelen van eelt
Een goede dagelijkse voet verzorging van de voeten is erg belangrijk. Bij het douchen of in bad de voeten goed wassen en afdrogen en goed passende schoenen dragen. Het overtollige aan eeltvorming laten verwijderen door een pedicure. Tijdens de behandeling zullen we met u het behandelplan bespreken. Wanner het overtollige eelt verwijderd is , adviseren wij u om de voeten dagelijks in te smeren met de daarvoor bestemde voetencrème, deze zorgt ervoor dat de huid van de voeten minder droog gaat aanvoelen, vermindert transpiratie en voorkomt overtollig eelt. Bij een gezonde huid zal zich minder snel eelt kunnen gaan vormen!

 

contact

Verwen jezelf en maak vandaag nog een afspraak

LOCATIE

Schoonheidsspecialiste
Daisy Roman
Onderduikersstraat 1
9727CD Groningen

OPEN

Maandag-Vrijdag: 9am-7pm
Weekends zaterdag: 10am-3pm

Contact

vul het webformulier in en u krijg spoedig een reactie